Woonboot Utrecht.

Home > Projecten

JP-Installaties

Woonboot Utrecht

Opdrachtgever: 
Bewoner

Startdatum:
Februari 2021

Plaats:
Utrecht

Installaties:
PV-Installatie

Begin 2021 is JP-Installaties benaderd door de eigenaar van een woonboot gelegen in Utrecht. De vraag was of er door ons ook een PV-installatie kon worden gerealiseerd op zijn woonboot. Uiteraard is dit bij JP-Installaties mogelijk. Dit was destijds iets wat wij nog nooit gedaan hadden en bracht daardoor een extra leuke uitdaging met zich mee. We zijn zoals altijd bij de eigenaar van de woonboot langsgegaan om de situatie te bekijken en alles door te spreken.

De zonnepanelen moesten op een platdakconstructie van dakleer worden bevestigd. In overleg met de eigenaar is besloten om een constructie van het merk Van Der Valk te gebruiken, in combinatie met een Solar Edge omvormer en twaalf 365WP panelen. Het totaal vermogen van de installatie bedroeg uiteindelijk 4KW.

Op de afgesproken datum zijn er twee monteurs op locatie gekomen. Eén van de monteurs is met de werkzaamheden op het dak begonnen en de andere verzorgde de werkzaamheden in de woonboot. De gehele installatie is gemonteerd op rubber, zodat het dakleer beschermd blijft en dus niet beschadigd kan raken door de installatie. Op de achterkant van de panelen zijn windschermen aangebracht en zijn er ballasttegels op de constructie bevestigd, zodat de panelen beschermd zijn tegen de wind. Doordat het systeem werkt met optimizers zijn de panelen parallel geschakeld en is ieder paneel afzonderlijk uitleesbaar. Er is een waterdichte dakdoorvoer geplaatst op de woonboot om via daar de kabels naar binnen te voeren. In de technische ruimte van de boot was nog voldoende ruimte voor de omvormer en de groepenkast was geschikt voor de upgrade. Dit heeft gezorgd voor een nette oplossing binnenshuis.

Wij kijken met trots terug op dit bijzondere project.

Overtuigd van de JP mentaliteit?

Neem dan direct contact met ons op!

Bekijk onze projecten.

En laat je overtuigen van de JP mentaliteit