Indak-systeem Woerden.

Home > Projecten

JP-Installaties

Indak-systeem Woerden

Opdrachtgever: 
Bewoner

Startdatum:
December 2022

Plaats:
Woerden

Installaties:
PV-Installatie
GSE Indak Systeem
Enphase micro-omvormer

Eind 2022 is JP-installaties benaderd door de bewoner van een woonhuis in Woerden. Meneer wilde zijn bestaande pannenkap laten vervangen door zonnepanelen, zonder dat deze boven zijn pannenkap uit zouden steken. Om deze reden kozen wij voor een GSE indak-systeem. Een mooie uitdaging die wij zonder aarzelen zijn aangegaan.

Zoals gebruikelijk zijn wij allereerst op intake geweest om de panelen op te meten en om het gewenste rendement te berekenen. Onze klant heeft een elektrische warmtepomp en een elektrische auto, waardoor zijn energieverbruik relatief hoog is. Na het bespreken van de energiebehoefte bleek dat het gewenste rendement gerealiseerd kon worden met 31 zonnepanelen.

Er is gekozen voor een systeem met parallel geschakelde zonnepanelen. Op deze manier kunnen alle panelen afzonderlijk gemonitord worden. Met het oog op de toekomst hebben wij Enphase micro-omvormers geplaatst. Deze omvormers zijn geschikt voor het opladen van accu’s. Mocht meneer in de toekomst behoefte hebben aan het opslaan van energie, bijvoorbeeld door middel van een thuisaccu, is dat mogelijk zonder verdere aanpassingen aan de installatie.

Bij een indak-systeem worden eerst alle dakpannen die binnen het paneeloppervlak vallen van het dak gehaald. Normaal gesproken is dit een tijdrovende klus, maar omdat bij deze klant het gehele dak vervangen werd door de aannemer, stond het hele huis nog in de steigers. In overleg met de aannemer (H. van der Ham) hebben wij tijd in onze planning vrijgehouden om tijdig het systeem te kunnen realiseren. Door deze werkwijze heeft het dak maar kort open gelegen.

Wij kijken terug op een succesvol project met een prachtig resultaat, zoals te zien op de foto’s.

Overtuigd van de JP mentaliteit?​

Neem dan direct contact met ons op!

Bekijk onze projecten.

En laat je overtuigen van de JP mentaliteit